SOPHOS – Varnostni sistem

The ultimate network security package.

Vse kar potrebujete v enem paketu – požarni zid, VPN, nadzor, vrhunska zaščita.

Sophos SG UTM naprave

Široka družina naprav SG UTM (Unified Threat Management) omogoča prilagajanje vašemu poslovnemu okolju. Širok razpon zmogljivosti naprav omogoča uporabo naprave za pisarno ali skupino naprav za globalne organizacijo. Za vsako napravo je mogoč nakup programskega modula in tako lahko prilagajamo napravo vašim potrebam. Uporabljena najnovejša tehnologija podjetja Intel zagotavlja garantirano zanesljivost in hitrost tudi v prihodnosti in ob povečanem prometu. SG UTM naprave so na voljo kot fizične ali virtualne naprave, delujejo pa tudi v oblaku.

SG UTM napravam je revija SC Magazine že tretje leto zapored podelila nagrado za najboljšo UTM rešitev, raziskava podjetja Gartner pa že peto leto zapored v Magic Quadrant.

SOPHOS UTM NAPRAVE – Tehnični podatki

SOPHOS UTM NAPRAVE – Lastnosti

SOPHOS UTM NAPRAVE – Licenciranje

 

Simple management 

Nadzor in upravljanje Sophos UTM naprav je enostavno in pregledno zahvaljujoč nadzorni plošči, ki prikazuje dogajanje v realnem času, ter mrežnimi objekti, ki jih kreiramo in uporabljamo v varnostnih pravilih . Nadzorna plošča nudi dober pregled nad licencami, ki so modularne in vsemi najpomembnejšimi funkcijami, ki so bodisi vklopljene ali izklopljene. 

 

Application control

Večina podjetij že uporablja aplikacije, ki so povezane v splet. S pomočjo Aplication control je take aplikacije enostavno spremljati ali jim postavljati priroritete v povezavi pred manj pomembnimi. Če želimo, lahko aplikacijam, ki so nameščene na računalnikih zaposlenih in za za katere menimo da niso primerne za delovno okolje, povezavo v splet prekinemo ali omejimo. 

 

Web protection

Za podjetje je zelo pomembno kako se zaposleni vedejo na spletu in koliko časa preživijo na spletu, kakšne vsebine pregledujejo in prenašajo na svoje računalnike. Pomembno je tudi kaj in katere podatke zaposleni pošiljajo na splet. Z enostavno uporabo varnostnih pravil in vgrajenih poročil je tak nadzor enostaven in vzpostavljen z le nekaj kliki.

 

Advanced threat protection

 

Advanced Threat Protection (ATP) so kompleksnejše varnostne grožnje, ki jih navadni požarni zidovi redkeje ali sploh ne zaznajo. Sophos SG UTM lahko z vklopljeno ATP funkcijo zaznava te grožnje ne glede ali prihajajo od zunaj ali pa so prisotne v podjetju. 

 

Network protection

Sophos SG UTM napravam je enostavno nastavljati varnostna pravila požarnega zidu in tako upravljati mrežni promet v ali izven podjetja. Enostavnost nastavljanja, upravljanja in razumevanja varnostnih pravil nam posledično zagotavlja boljšo zaščito požarnega zidu.

 

 

 

Wireless Protection

WiFi dostop do omrežja podjetja je vedno bolj pogost zato Sophos nudi širok nabor zanesljivih in varnih WiFi naprav, ki jih upravljamo in nadzorujemo v SG UTM napravi. Če potrebujemo ločeno omrežje za goste ali Hotspot točke je v Sophos UTM  napravah to mogoče narediti z le nekaj kliki. 

 

Sandstorm

Sandstorm zaščita dopolnjuje varnost SG UTM naprav tako, da v Sophos oblaku preveri vsako potencialno nevarno datoteko, še preden pride preko SG UTM naprave v omrežje podjetja ali preko spleta ali elektronske pošte. 

 

RED (Remote Ethernet Devices)

Za podjetja z oddaljenimi lokacijami Sophos ponuja RED naprave, ki omogočajo zelo enostavno in varne povezavo v različnih načinih povezave

 

Reporting & Logging

SG UTM naprave nudijo širok nabor poročil. Omogočajo nam podrobno filtriranje poročil in izdelavo in izvažanje poročil za namenske aplikacije.


https://vimeo.com/97575578

Reporting & Logging

Author: samo

Deli z drugimi: