Programske ranljivosti ustvarjajo problem!

Programske ranljivosti ustvarjajo problem z varovanjem notranjih podatkih za 42 % podjetij v Vzhodni Evropi

Ljubljana, 2. 1. 2014

Ranljivosti v programski opremi, ki jo zaposleni redno uporabljajo pri delu, so najpogostejši vzrok notranjih kibernetskih incidentov pri poslovanju. To je eden izmed sklepov, ki so temeljili na Global Corporate IT Security Risks 2013 raziskavi, ki jo je izvedlo B2B International v sodelovanju s Kaspersky Lab-om lani.

Ranljivosti v programski opremi so glavni vir okužb računalniških omrežij in uhajanja kritičnih podatkov. Približno 42 % anketirancev v Vzhodni Evropi je doživelo probleme zaradi ranljivosti v programski opremi.

Medtem ko je število tovrstnih primerov znatno padlo od leta 2011 – iz 67 % na 42 %, je to še vedno visoka številka. Skupno je približno 87 % podjetij poročalo o notranjih varnostnih IT nezgodah in navedlo programske ranljivosti kot najbolj pogosto vzrok.

Največji delež incidentov so zabeležili v Rusiji, kjer je bilo prizadetih kar 51 % vseh anketirancev. 43 % podjetij s sedežem v azijsko-pacifiški regiji je prav tako poročalo o teh težavah, kot je to storilo tudi 38 % podjetij v Severni Ameriki. Japonska podjetja so imela najnižjo frekvenco (29 %) varnostnih težav povezanih z ranljivostjo programske opreme.

Hkrati je 25 % anketirancev utrpelo uhajanje podatkov, zaradi ranljivosti programske opreme, medtem ko je 9 % anketiranih poročalo o uhajanju ključnih poslovnih podatkov, ki so kasneje povzročili finančne izgube.

Za ranljivosti programske opreme so odgovorni razvijalci kot tudi podjetja, ki uporablja to opremo. Ampak ne glede na to, kdo je kriv, bo brez dodatnega varovanja IT infrastruktura v podjetju še vedno ranljiva, dokler razvijalci ne objavijo posodobitve, ki bo odpravila to ranljivost.

Zato je potrebno uporabljati varnostno rešitev z napredno tehnologijo, ki omogoča zaznavo in prestrezanje kibernetskih napadov, ki so sproženi prek ranljivosti programe opreme. Napredna varnostna rešitev bo tudi pomagala razvrstiti posodobitve po prednosti, ko bodo zaznane ranljivosti.

Te napredne tehnologije, ki ponujajo najboljšo možno zaščito proti zlonamerni programski opremi ter drugim kibernetskim grožnjam so vključene v Kaspersky Endpoint Security for Business. Ta profesionalna zaščita vključuje Automatic Exploit Prevention, ki zazna in onemogoči vse napade, ki poskušajo zlorabiti ranljivosti. Dodatna funkcija je Systems Management, ki omogoča zaposlenim v IT oddelku, da z ene centralne lokacije namestijo vse posodobitve preko delovne postaje.

Rešitev Kaspersky Lab-a zagotavlja visoko varnost in zaščito IT infrastrukture podjetja, četudi razvijalci programske opreme ne zagotovijo vedno pravočasno vseh potrebnih posodobitev.

Če želite prebrati več o Kaspersky Endpoint Security for Business obiščite http://www.kaspersky.com/business-security/.

 

O Kaspersky Labu

Kaspersky Lab je največji zasebni prodajalec končnih varnostnih rešitev na svetu. Podjetje se uvršča med najboljše štiri svetovne prodajalce varnostnih rešitev za končne uporabnike*. Vseskozi 16-letno zgodovino je Kaspersky Lab ostal inovator na področju IT varnosti in ustvarja učinkovite digitalne rešitve na področju varnosti za potrošnike, mala in srednja podjetja ter večje organizacije. Podjetje trenutno deluje v skoraj 200 državah in ozemljih po celem svetu ter zagotavlja zaščito več kot 300 milijonom uporabnikom. Več o Kaspersky Lab-u si lahko preberete na www.kaspersky.com.

*Podjetje je bilo uvrščeno na četrto mesto lestvice IDC po prihodkih od prodaje končnih varnostnih rešitev  (IDC rating Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2011). Lestvica je bila objavljena v poročilih IDC o napovedih za varnostne sisteme za končne uporabnike v letih 2012-2016 in deležih prodajalcev v letu 2011 (Worldwide Endpoint Security 2012–2016 Forecast and 2011 Vendor Shares (IDC #235930, July 2012)). V poročilu so prodajalci programske opreme razporejeni glede na zaslužek od prodaje končnih varnostnih rešitev v letu 2011.

Author: samo

Deli z drugimi: