Poslovna varnostna rešitev Kaspersky Endpoint Security for Business širi možnosti upravljanja

23. april 2015

Kaspersky Lab je predstavil svoj novi paradni izdelek za poslovne uporabnike, varnostno rešitev Kaspersky Endpoint Security for Business Service Pack 1 (SP1). Poleg vrhunske varnosti je novo različico prilagodljive platforme lažje umestiti in upravljati. Hkrati zagotavlja tudi napredne možnosti za upravljanje vseh naprav, povezanih v omrežje podjetja, z minimalnim vplivom na njegovo delovanje.

V dinamičnem okolju se skrbniki informacijskih tehnologij soočajo z naraščajočim številom vse bolj raznolikih eksternih kibernetskih groženj. Obenem obstajajo tudi notranje grožnje, ki niso nič manj nevarne, na primer vse večje število osebnih naprav v delovnem okolju in povečana količina izmenjanih informacij. Ta dva dejavnika povečata ranljivost omrežja in tako prinašata zaplete za nadzor strojne in programske opreme v njem. Študija družb Kaspersky Lab in B2B International kaže, da več kot 38 odstotkov vprašanih varovanje pred uhajanjem zaupnih podatkov označuje kot prednostno nalogo na področju zagotavljanja informacijske varnosti. Zlonamerni programi, denimo virusi, črvi in trojanski konji, so bili uvrščeni med tri najpomembnejše kibernetske grožnje (61 odstotkov), medtem ko je približno 12 odstotkov anketirancev priznalo, da se soočajo z usmerjenimi napadi, kar pomeni 3-odstotno rast v primerjavi z letom poprej.

Varnostna rešitev Kaspersky Endpoint Security for Business preprostost centralizirane umestitve, upravljanja in nadzora nad vsemi napravami, ki so povezane v omrežje podjetja, združuje z zanesljivo zaščito pred kibernetskimi grožnjami. Z izboljšanimi funkcijami, kot so Mobile Device Management, System Management in Endpoint Encryption, skrbniki informacijskih tehnologij preprosto odkrijejo pomanjkljivosti ter določajo, nameščajo in uveljavljajo varnostne politike, da preprečijo izgubo podatkov in njihovo krajo.

Kaj je novost varnostne rešitve Kaspersky Endpoint Security for Business?

Zmanjšanje velikosti distribucijskega paketa rešitve Kaspersky Endpoint Security za programsko okolje Windows SP1 za 30 odstotkov in integracija končnega šifrirnega modula občutno zmanjšata omrežni promet med umestitvijo ter pospešita postopka namestitve in upravljanja. Če je potrebno namestiti posodobitev na oddaljenem omrežju, lahko skrbnik informacijskih tehnologij izbere en računalnik v omrežju, ki prevzame funkcijo agenta za posodobitve in pri tem uporablja napredne funkcionalnosti upravljanja s programskimi popravki. Za zmanjšanje omrežnega prometa se lahko vse posodobitve pošljejo na izbran računalnik, od koder se jih nato razširi po celotnem omrežju. Posodobitve se lahko ročno ali avtomatsko izvaja kadarkoli, skrbnik informacijskih tehnologij pa lahko spremlja status njihove namestitve.

Skupaj s Kaspersky Labovo napredno rešitvijo za šifriranje dodatno zaščito pred nepooblaščenim dostopom zagotavlja dvofaktorska avtentifikacija, ki uporablja pametne kartice in žetone.

Konzola Kaspersky Security Center Web podpira upravljanje mobilnih naprav, ki omogočajo skrbnikom informacijskih tehnologij oddaljeno upravljanje osebnih naprav zaposlenih, ko so te priključene na omrežje podjetja. Tudi rešitev Kaspersky Mobile Device Management prek enotnega uporabniškega vmesnika omogoča prilagajanje in uporabo široke palete varnostnih politik za naprave, ki delujejo na mobilnih platformah Microsoft Exchange Active Sync, Samsung Knox 2.0 in Apple MDM.

Za hitro upravljanje osebnih naprav v poslovnem okolju in zmanjšanje vpliva na informacijske tehnologije se nekatere storitve upravljanja, denimo prenos podatkov, aktivacija varnostne aplikacije in oddaljeno brisanje, delegira zaposlenim prek portala za samostojno upravljanje Self Service Portal. Če se naprava izgubi ali je ukradena, jo lahko uporabnik preprosto locira, blokira ali z nje odstrani dragocene podatke. Vsi potrebni ključi in certifikati se samodejno distribuirajo prek portala.

Rešitev Kaspersky Security Center Role-based Access Control omogoča distribucijo pravic za upravljanje njenih funkcionalnosti (funkcije Anti-Malware, Endpoint controls, Encryption, Vulnerability Assessment/Patch Management) med več strokovnjakov informacijskih tehnologij in s tem zagotovitev bolj učinkovitega upravljanja omrežja. Integracija varnostne rešitve Kaspersky Systems Management SP1 s sistemi HP ArcSight in IBM QRadar SIEM ponuja samodejno povezavo do prednameščenih odjemalskih sistemov SIEM za prenos dnevnikov in drugih podatkov, povezanih z informacijsko varnostjo.

»Varnostna platforma Kaspersky Endpoint Security for Business vključuje dovolj široke funkcionalnosti za zadostitev varnostnim potrebam podjetij vseh velikosti, ne da bi to terjalo dodatne stroške ali človeške vire. Zahvaljujoč rešitvi lahko skrbnik informacijskih tehnologij vidi, spremlja in ščiti korporativno omrežje s pomočjo enotne platforme prek ene konzole. Ta omogoča upravljanje varnosti, šifriranja in  nastavitev mobilnih naprav s programskimi sistemi Windows, Linux in Mac ter nadzorovanje mreže in poštnega prometa,« je dejal Anton Porok, direktor za trge vzhodne Evrope pri Kaspersky Labu pri Kaspersky Labu.

Več informacij o varnostni rešitvi Kaspersky Security for Business je na voljo na naslednji povezavi.

O Kaspersky Labu

Kaspersky Lab je največji zasebni prodajalec končnih varnostnih rešitev na svetu. Podjetje se uvršča med najboljše štiri svetovne prodajalce varnostnih rešitev za končne uporabnike*. Skozi svojo več kot 17-letno zgodovino je Kaspersky Lab inovator na področju IT-varnosti ter ustvarja učinkovite digitalne rešitve na področju varnosti za potrošnike, mala in srednja podjetja ter večje organizacije. Kaspersky Lab s holdingom, registriranim v Veliki Britaniji,  trenutno deluje v skoraj 200 državah in ozemljih po celem svetu ter zagotavlja zaščito več kot 400 milijonom uporabnikom. Več o Kaspersky Labu si lahko preberete na www.kaspersky.com.

* Podjetje je bilo uvrščeno na četrto mesto lestvice IDC po prihodkih od prodaje končnih varnostnih rešitev  (IDC rating Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2013). Lestvica je bila objavljena v poročilih IDC o napovedih za varnostne sisteme za končne uporabnike v letih 2014-2018 in deležih prodajalcev v letu 2013 (Worldwide Endpoint Security 2014–2018 Forecast in 2013 Vendor Shares (IDC #250210, August 2014)). V poročilu so prodajalci programske opreme razporejeni glede na zaslužek od prodaje končnih varnostnih rešitev v letu 2013.

Author: samo

Deli z drugimi: