Kaspersky Lab za sodobna mala podjetja

13. julij 2015

Kaspersky Lab je predstavil novo različico varnostne rešitve Kaspersky Small Office Security, prilagojeno potrebam podjetij z manj kot 50 zaposlenimi. Rešitev zagotavlja vrhunsko zaščito in enostavno uporabo, ki od uporabnikov ne zahteva specializiranega znanja informacijske tehnologije. Medtem ko ščitijo operacije ter podatke potrošnikov in zaposlenih, nove funkcije omogočajo nemoteno delovanje dragocenih virov podjetij in razvoj poslovanja.

Mala podjetja pogosto postanejo plen kibernetskih kriminalcev, saj na splošno kljub hranjenju dragocenih podatkov kibernetski varnosti posvečajo manj pozornosti. Po ugotovitvah raziskave 2014 Global Corporate IT Security Risks, ki sta jo izvedla Kaspersky Lab in B2B International, uporabo zasebnih naprav zaposlenih v omrežju podjetja dovoli 62 odstotkov podjetij. Kljub temu da so osebni podatki uporabnikov (25 odstotkov), poslovne skrivnosti (14 odstotkov) in plačilna orodja (13 odstotkov) med glavnimi prednostnimi nalogami na področju zagotavljanja informacijske varnosti, podjetja izvajajo zelo osnovne varnostne ukrepe. Pri tem se pogosto zanašajo na brezplačne rešitve za varovanje pred zlonamerno programsko opremo. Sodelujoči v raziskavi so izrazili željo po močni varnostni rešitvi za preprosto uporabo po dostopni ceni.

Varnostna rešitev Kaspersky Small Office Security vključuje tehnologije ustrezne kakovosti za velika podjetja, vendar pa je zasnovana posebej za potrebe zelo majhnih podjetij. Na željo tega segmenta uporabnikov združuje vrhunske, a za uporabo preproste tehnologije, denimo nagrajeno rešitev za zaščito pred zlonamerno programsko opremo in zaščito spletnih transakcij, tehnologijo za upravljanje računalništva v oblaku, varnostno kopiranje in upravljanje z gesli.

»Vodenje malega podjetja je lahko zelo zanimivo in zabavno, vendar pa majhnost ne pomeni tudi manjše opaznosti za kibernetske kriminalce. Zelo pomembno je, da podjetja posvečajo več pozornosti zagotavljanju kibernetske varnosti. Varnostna rešitev Kaspersky Small Office Security jim to močno poenostavlja. Je namreč povsem preprosta za namestitev, konfiguracijo in vzdrževanje, kar lastnikom podjetij omogoča osredotočanje na uspešno poslovanje podjetja,« je dejal Konstantin Voronkov, vodja oddelka varnostnih rešitev za končne uporabnike pri Kaspersky Labu.

Najnovejša različica varnostne rešitve Kaspersky Small Office Security vključuje nove in izboljšane funkcije, kot so:

  • Izboljšana zaščita pred vsemi znanimi, neznanimi in naprednimi grožnjami: večplastna zaščita, ki je na ravni velikih podjetij, ščiti računalnike in strežnike s programskim okoljem Windows in Mac ter mobilne naprave, ki temeljijo na programski opremi Android.
  • Nova konzola za upravljanje v oblaku: lastnikom podjetij ali njihovim svetovalcem za informacijske tehnologije omogoča preprosto upravljanje varnosti informacijskih tehnologij in naprav od koderkoli z uporabo spletnega brskalnika.
  • Nova funkcija za upravljanje z gesli v oblaku: shranjuje ključne informacije za prijavo podjetij in uporabnikom omogoča različna, edinstvena gesla za vsako varovano spletno stran na različnih napravah, pri čemer si morajo uporabniki zapomniti le eno, glavno geslo.
  • Varnost za finančne podatke: funkcija varuje elektronsko poslovanje in osebne transakcije pred finančnimi goljufijami. Hkrati vključuje izboljšave nagrajenega modula Safe Money.

Varnostna rešitev Kaspersky Small Office Security ščiti namizne in prenosne računalnike, ki delujejo na programskih sistemih Windows (vse od Windows XP do Windows 8.1) in Mac, strežnike za shranjevanje datotek Windows ter pametne telefone in tablične računalnike Android. Vsak uporabnik oziroma zaposleni dobi zaščito za en računalnik Windows ali Mac ter eno mobilno napravo, vključno s funkcijo Kaspersky Password Manager. Funkcija zaščite datotek na strežniku File Server Protection je dodana glede na število zaščitenih uporabnikov. Varnostna rešitev Kaspersky Small Office Security je na voljo v prednastavljenih licenčnih paketih za uporabo v podjetjih z do 50 zaposlenimi.

Za več informacij obiščite spletno stran Kaspersky Laba za mala podjetja.

O Kaspersky Labu

Kaspersky Lab je eno najhitrejše rastočih podjetij s področja kibernetskih varnostnih rešitev na svetu in hkrati največje tovrstno podjetje v zasebni lasti. Podjetje se uvršča med najboljše štiri svetovne prodajalce varnostnih rešitev za končne uporabnike (IDC, 2014). Vse od leta 1997 je Kaspersky Lab inovator na področju kibernetske varnosti ter zagotavlja učinkovite digitalne rešitve in podatke o grožnjah za velika podjetja, mala in srednja podjetja ter za potrošnike. Kaspersky Lab je mednarodno podjetje, ki deluje v skoraj 200 državah in ozemljih po celem svetu ter zagotavlja zaščito več kot 400 milijonom uporabnikom.

Več o Kaspersky Labu si lahko preberete na www.kaspersky.com.

Author: samo

Deli z drugimi: